Ukrainska föreningen Östergötland

Möte med Miljöpartiet de gröna i Linköping / Зустріч із Партією зелених у Лінчепінзі

🇸🇪 I torsdags var Ukrainska Föreningen Östergötland inbjudna till Miljöpartiet de gröna i Linköping. Vi fick möjlighet att berätta om Ukraina, dess historia och rysslands anfallskrig samt situation för flyktingarna i Östergötland. Vi är tacksamma för alla som kom och lyssnade och visar intresse för vårt land och situation.

Under kvällen pratade även Take Aanstoot om Blågula Bilen och det arbete de gör med att bidra till Ukraina vid fronten.

 

🇺🇦 Цього четверга українська асоціація Östergötland була запрошена на зустріч з Miljöpartiet de gröna i Linköping.  Ми мали можливість розповісти про Україну, Її історію та російську окупаційну війну, а також про ситуацію українських переселенців в Östergötland.  Ми вдячні всім, хто прийшов, послухав і проявив інтерес до нашої країни та ситуації.

 Під час зустрічі також Take Aanstoot розповів про Blågula Bilen та роботу, яку вони роблять, щоб допомогти Україні на фронті.