Ukrainska föreningen Östergötland

Fotoprojekt “Meanwhile in Mariupol” / Фотопроект “Тим часом в Маріуполі”

🇸🇪 Den 4 mars invigdes Flygvapenmuseum och Armémuseum gemensamma fotoprojekt ”Meanwhile in Mariupol” på Flygvapenmuseum, Linköping, som består av insiktsfulla fotografier och personliga berättelser som fortsätter att belysa konsekvenserna av det fullskaliga ryska kriget i Ukraina. Den första delen ”Meanwhile in Kyiv” ställdes ut från den 4 september 2022. Utställningen uttryckte stöd för museiarbetare i Ukraina och folket i Ukraina. Foton och videomaterial för utställningen tillhandahölls av National Museum of the History of Ukraine under andra världskriget. Invigningen deltogs av Ukrainas ambassadör i Sverige, Andrii Plakhotniuk, Väderstad AB, Blågula Bilen och Ukrainska Föreningen Östergötland.

 

🇺🇦 04 березня у Flygvapenmuseum, Linköping було відкрито спільний фотопроект Flygvapenmuseum та Armémuseum «Тим часом в Маріуполі / Meanwhile in Mariupol», який складається з проникливих фотографій та особистих історій, які продовжують висвітлювати наслідки повномасштабної російської війни в Україні. Перша частина «Meanwhile in Kiyv» експонувалася з 04 вересня 2022. Виставкою висловлено підтримку музейникам в Україні та народу України. Cвітлини та відеоматеріали для виставки надано Національний музей історії України у Другій світовій війні. У відкритті взяли участь посол України в Швеції пан Andrii Plakhotniuk, Väderstad AB, Blågula Bilen та Ukrainska Föreningen Östergötland.