Ukrainska föreningen Östergötland

🇸🇪Corren-tidningar för 2022 kommer att bli en del av Ukrainas historia / 🇺🇦Газети Corren за 2022 рік стануть частиною історії України

🇸🇪 Vice ordförande för Ukrainska Föreningen Östergötland Maryna K. Karlsson överlämnade Corren-tidningar för 2022 till Nationalmuseet för Ukrainas historia under andra världskriget (Kyiv).

”Vi på Ukrainska Föreningen Östergötland hoppas att dessa tidningar kommer att hjälpa människor att lära sig mer om Ukraina och dess kamp, inte bara i Ukraina självt, utan även utanför dess gränser”, sa Marina.

Corren-tidningarna för 2022 innehåller artiklar om olika aspekter av det rysk-ukrainska kriget. Artiklarna handlar om ukrainska flyktingar i Sverige, om den hjälp som Sverige ger Ukraina och om protesterna mot rysk aggression som ägde rum i Sverige.

Överlämnandet av tidningarna till museet är en del av ansträngningarna från den ukrainska diasporan i Sverige för att föreviga minnet av det rysk-ukrainska kriget. Ukrainska Föreningen Östergötland bedriver också olika aktiviteter som syftar till att stödja Ukraina, som att samla in pengar till ukrainska flyktingar och hålla protester mot rysk aggression.

🇺🇦 Заступниця голови Української спілки Естерйотланду, Марина К. Карлсон, передала Національниому музею історії України у Другій світовій війні газети Corren за 2022 рік.

«Ми в Українській спілці Естерйотланду сподіваємося, що ці газети допоможуть людям дізнатися більше про Україну та її боротьбу не тільки в самій Україні але і за її межами», – сказала Марина.

Газети Corren за 2022 рік містять статті про різні аспекти російсько-української війни. У статтях розповідається про українських біженців у Швеції, про допомогу, яку Швеція надає Україні, і про протести проти російської агресії, які відбувалися в Швеції.

Передача газет музею є частиною зусиль української діаспори у Швеції з увічнення пам’яті про російсько-українську війну. Українська спілка Естерйотланду також проводить різні заходи, спрямовані на підтримку України, такі як збір коштів для українських біженців і проведення протестів проти російської агресії.