Ukrainska föreningen Östergötland

Персональна виставка української мисткині Олександри Савченко в Лінчепінзі / Personlig utställning av den ukrainska konstnären Oleksandra Savchenko i Linköping

🇺🇦 З 26 по 30 червня, за підтримки та сприяння Спілки українців в Естерйотланді, пройшла персональна виставка української мисткині Олександри Савченко.
Олександра учасниця міжнародних лялькових виставок з 2019 року, переїхала з родиною до Лінчепінгу у лютому 2023 року за директивою тимчасового захисту і бере участь у діяльності спілки на волонтерських засадах.
Виставка «Flora» була натхненна атмосферою центрального парку м. Лінчепінг, де і розташовано виставковий павільйон Skådebanan Östergötland.
«Це були 5 днів, наповнених зустрічами, спілкуванням з відвідувачами, новими знайомствами… Саме такі заходи допомагають українським митцям отримати зворотній зв’язок від глядача і мотивацію для нових творчих звершень», – прокоментувала Олександра.

🇸🇪 Mellan den 26 och 30 juni hölls en personlig utställning av den ukrainska konstnären Oleksandra Savchenko med stöd och hjälp av Ukrainska Föreningen Östergötland.
Oleksandra har varit deltagare i internationella dockutställningar sedan 2019, flyttade med sin familj till Linköping i februari 2023 enligt massflyktsdirektivet och deltar i Föreningens verksamhet som volontär.
Florautställningen inspirerades av atmosfären i Linköpings centralpark, där utställningspaviljongen Skådebanan Östergötland ligger.
”Det här var 5 dagar fyllda med möten, kommunikation med besökare, nya bekantskaper… Det här är evenemangen som hjälper ukrainska artister att få återkoppling från publiken och motivation för nya kreativa prestationer,” sa Oleksandra.