Ukrainska föreningen Östergötland

Ukrainska Föreningen Östergötland besökte riksdagen

Tillsammans med representanter för andra ukrainska organisationer i Sverige och organisationer som stöder ukrainska flyktingar, besökte våra representanter Pavló Melnyk och Yaroslava Demchenko riksdagen för att diskutera om ökat stöd till ukrainska flyktingar. Vi vill rikta ett stort tack till Martin Ådahl (C) och Centerpartiet i Stockholm för dagens inbjudan och möjligheten att lyfta denna viktiga fråga på högsta nivå.
Trots att migrationsminister Maria Malmer Stenergard har meddelat att ukrainska flyktingar bland annat kommer att få rätt till personnummer, är detta bara en av de frågor vi har påtalat och begärt åtgärder för. Det är fortfarande oklart när dessa åtgärder kommer att genomföras. Det är glädjande att migrationsministern nu också sagt ja till möte och vi kommer träffa henne inom kort.
Det är uppenbart att vi måste fortsätta att förklara för politikerna vilka svåra omständigheter många ukrainska flyktingar befinner sig i. De flesta ukrainska flyktingar är högutbildade individer och specialister, vars familjer och vänner fortsätter att kämpa mot den ryska angriparen i Ukraina, och därigenom försvarar ALLAS vår frihet.
Vi är tacksamma för alla som fortsätter att hjälpa och stödja det ukrainska folket. Vi uppmanar till fortsatt hjälp; det står om vårt folks överlevnad